Summering 2014

Totalsegrare 2014:
Enskrov – Peter Skoglund!
Flerskrov – Mathias Söderström!


Totalsegraren kölbåt. Foto & Copyright: seglingsbilder.se, Stefan Ljungstedt

Peter Skoglund med besättning vann Enskrov totalt med sin Passad GT. Och bland trimaranerna och katamaranerna var det Mathias Söderström med gast som knep segern på beräknad tid, med en Formula 18.

Vindarna var bitvis nyckfulla denna majlördag och solen sken när fältet drog runt Ornö. Vinden kom från sydost, men bjöd på ordentliga vrid och områden med bleke utefter banan. Trots detta var det rena propaganda seglingen. Halvvind till slör vid starten gav sträcksegling genom Ornö strömmen upp mot Ornöhuvud. Därefter en fick seglarna skota in lite ytterligare och sträcka upp mot den nordliga rundningsbojen vid L:a Lökholmen. På Ornös utsida blev det först kryss i den lätta vinden och många sökte vind utmed land på båda sidor av fjärden. Nere vid den sydliga rundningen var det som vanligt högtrafik då de snabbare klasserna börjar komma ikapp de tidigare startande klasserna. Här satte de som kunde sina undanvindsegel och kunde sedan segla så fram till Björkö för att sedan sträcka norrut och in mot mål. Snabbast runt banan var en Nacra F20 Carbon ”Katla” flerskrovsbåt med Marcus Svensson som skeppare och snabbaste kölbåt var Sydney 40 ”CRAMO Sailing Team” med Martin Jegnell som skeppare.


Blandad kompott från seglingen 2014. 
Foto & Copyright: seglingsbilder.se, Stefan Ljungstedt & Björn Ottosson

After Sail i Kolnäsviken blev en solig tillställning med svalkande dryck, värmande korv och kreativa förklaringar till varför geniala vägval inte gav rättmätig utdelning hur vindskiften ska tas. 19:30 avhölls prisutdelningen som var mycket välbesökt. De lyckliga total-och klassvinnarna hyllades och flera besättningar fick fina grejor att bära med sig hem, bl.a. kylbox, GPS-plotter,dyneemafall, flytväst, rodkick, sittbrunnsbord och logg&lod.


Vinnarna i utlottningen av priser från: Benns/ Thermoprodukter/ Garmin/ Seldén/ Navico/ Liros/ Boding. Foto: Anders Sederholm

Välkomna åter 2015!
Ornö Runt
Tyresö Båtklubb